Eurovisie 2018: Outlaw Waylon

Vijf dagen lang was Waylon te gast in De Wereld Draait Doorrrrr... En iedere dag bracht hij daar weer een nieuw potentieel Songfestivalliedje ten gehore. Na veel wikken en wegen is nu dan eindelijk de definitieve keus gemaakt: Waylon gaat naar het Eurovisie Songfestival met "Outlaw in 'Em"; een stevig up-tempo country (rock) nummer, compleet met rauwe stem, stampende drums en een gierende gitaar.

"Outlaw in 'Em" is geschreven door Waylon, samen met Jim Beavers en Ilya Toshinsky. Je vindt dit nummer ook terug op Waylon's nieuwe album "The World Can Wait".


Outlaw in 'Em

Luister en kijk hier naar Waylon's "Outlaw in 'Em":Songfestival 2018

Op donderdag 10 mei is het eindelijk zover: In het eerste deel van de tweede halve finale is het de beurt aan Waylon, die ons dan ongetwijfeld weer een muzikaal hoogstandje voor zal schotelen. Waylon doet dit jaar voor de tweede keer mee aan het Eurovisie Songfestival. In 2014 deed hij samen met Ilse DeLange mee onder de naam The Common Linnets. Zij bereikten toen met het nummer "Calm after the Storm" een eervolle tweede plaats.

Ook bij Noorwegen zien we overigens een oude bekende terug: Aleksander Rybak werd in 2009 met 387 punten (bijna 80% van het totaal) de absolute nummer 1 met het nummer "Fairytale". Een geduchte concurrent voor Waylon dus!

Kun je overigens niet wachten tot 12 mei? Of heb je dan al iets anders in je agenda staan? Goed nieuws: Op 14 april a.s. kun je dit nummer als één van de eersten live horen tijdens Eurovision in Concert, in de AFAS Live in Amsterdam.

Wil je meer weten over het Eurovisie Songfestival 2018? Lees dan hier ons artikel over de deelnemers.

Similar Articles

Top