Profielnaam

Profielnaam

Zangeres Marlyn

Algemeen

Artiestennaam

Marlyn

Groepsnaam

Zangeres

Docent

Nee

Zanger of Zangeres

Zangeres

Geslacht

Vrouw

Locatie

Dordrecht

Vocalisten

Biografie

Marlyn startte haar carrière in het jaar 1992 met een optreden in destijds best bekeken programma ”de Soundmixshow”. Vandaag de dag kijken we naar gelijkwaardige programma’s zoals ”Holland ́s Got Talent” en ”The Voice”. Datzelfde jaar behaalde zij met haar vertolking als Natalie Cole de finale in ”de Soundmixshow” van België. Na het tekenen van haar eerste platencontract volgden er meer successen. http://www.zangeresmarlyn.nl

Zo volgde zij in het begin zanglessen bij zangpedagoog Tom de Graaff uit Schagen, een man die zijn vak verstaat. Gerard Joling en Karin Bloemen hadden Tom allang ontdekt, zij gingen beide Marlyn voor. Na 1994 werden deze taken overgenomen door Maria Coese. Zij organiseerde het jaarlijks terugkerende Belcanto Festival te Dordrecht. De jaren daaropvolgend volgt zij zanglessen bij Simone Roerade, bekend van oa. Candy Dulfer en Mrs. Hips.

Marlyn heeft in voorprogramma’s gestaan van bekende artiesten, en ze weet als geen ander wat entertainen is. Het was echter Floortje Dessing die in 1994 haar tweede single cd “So Right” lanceerde bij Veronica. Lou Guldemond was degene die dit nummer voor haar schreef. Zo werkte zij in deze periode samen met de producer Giovanni Caminita. Giovanni is vandaag de dag beter bekend als vast bandlid bij Marco Borsato en als tv kok bij 24Kitchen.

Haar carrière kreeg pas echt een flinke boost dankzij de geweldige promotie bij Radio NL, Tros en 100%NL. Met het nummer ”Als Jij Maar Bij Me Blijft” gaf ze meteen een andere richting aan. Het was Randi Santino die de productie van dit nummer in handen nam. Ghiel Montagne was degene die haar in het jaar 2008 bijna wekelijks aankondigde bij het Nederlandse publiek, tijdens een tour van omroep Max. In het jaar 2009 vaart Marlyn even een andere koers.

Maar de liefde voor muziek blijft. De tijd vliegt voorbij en we zijn aangekomen in 2014!

Marlyn wil de bühne weer op, het podium voelt voor haar gewoon als een tweede thuis. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuw repertoire. Ze kiest nummers uit die nog beter bij haar passen en dat straalt ze ook uit. Herkenbare hits zijn niet meer weg te denken tijdens een optreden van Marlyn. Het vernieuwde repertoire zal u verbazen. Haar krachtige stem biedt oneindige mogelijkheden.

Marlyn zingt Pop, Blues, Jazz, Soul, Motown, Dance en nog veel meer.

Reken maar dat deze dame het publiek voor haar weet te winnen!

Social Media

http://www.zangeresmarlyn.nl

Optreed-/Podiumervaring

Nederland Muziekland / Backing Vocals/ Rudy Bennet Cast / Soul Motown Dance Classic Bands

Beschikbaar voor

Studiowerk, Invalwerk, Langdurige opdrachten

Stijlen

Jazz, Pop, Dance

Eigen vervoer

Ja