Profielnaam

Profielnaam

Stan Verbraak

Algemeen

Artiestennaam

Dan Stennis

Groepsnaam

Helloïse, Highway Chile, Dan Stennis Band, 5150, Stormbringer, Loudfire, United Voices of Rock

Docent

Nee

Zanger of Zangeres

Ja

Geslacht

Man

Locatie

Steenbergen NB

Vocalisten

Biografie

Stan’s carrière als rockzanger kwam in een stroomversnelling toen hij in 1984, o.a. op advies van Alfred Lagarde, toetrad tot Helloïse dat net uit de asresten van de deels ter ziele gegane formatie Highway Chile was herrezen.

Helloïse combineerde dubbele heavy gitaarrifs, zoals typerend binnen de New Wave of British Heavy Metal, met meerstemmige melodieuze zangpartijen. Dit voor die tijd redelijk unieke geluid werd snel opgepikt in binnen- en buitenland en resulteerde destijds in de legendarische albums “Cosmogony” en “Polarity”, vergezeld van honderden optredens per jaar met als hoogtepunt het concert in Sportpaleis Ahoy’ als hoofdact in 1987.

Helloïse heeft op 8 juni 2013 zijn laatste concert gegeven; de audio- en videoregistraties hiervan zijn in 2014 op DVD/CD uitgebracht. In 2016 zijn alle verzamelde werken van Helloïse uitgekomen in de 6CD Box “Anthology”.

 

Stan maakt samen met zijn oude Helloïse gabbers Ben Blaauw en Marchell Remeeus deel uit van de huidige bezetting van Highway Chile en bracht met deze band in 2008 nog het album “Keeper Of The Earth” uit. Daarnaast is hij frontman van Stormbringer (Deep Purple tribute), 5150 (Van Halen tribute), Loudfire (B, Classic Rock covers) en de Dan Stennis Band (Eighties Rock covers), zodat zijn stem nog regelmatig op de grotere rockpodia te horen is.

Social Media

https://www.facebook.com/stan.verbraak

Optreed-/Podiumervaring

Helloïse. Highway Chile, Dan Stennis Band, 5150, Stormbringer, Loudfire (B)

Beschikbaar voor

Studiowerk, Invalwerk, Vaste betrekking band, Langdurige opdrachten

Stijlen

Rock

Eigen vervoer

Ja

Stemtype

Weet ik niet