Profielnaam

Profielnaam

Simone Toet

Algemeen

Artiestennaam

Simone Toet

Docent

Ja

Zanger of Zangeres

Ja

Geslacht

Vrouw

Vocalisten

Biografie

Simone studeerde in 2010 cum laude af voor jazz-zang aan het conservatorium in Rotterdam. Naast zingen speelt ze ook gitaar en piano. Tijdens haar laatste studiejaar begon ze met het schrijven van muziek en teksten. De combinatie van jazz en folk spreekt haar daarbij aan. Voorbeelden als Joni Mitchell en Pat Metheny zijn grote inspirators.

‘Ik zoek vaak de melancholie op met volle, kleurrijke akkoorden en alternatieve stemmingen op de gitaar. In muziek zoek ik vaak een nestje waar ik even in weg kan kruipen. Dat is ook precies wat ik de luisteraar wil laten voelen.’

Haar achternaam verklapt het al: ze is van Scheveningse komaf. Het strand is dan ook een plek waar ze vaak te vinden is en waar ze op ideeën komt voor haar muziek. Een aantal teksten is dan ook letterlijk zittend op het havenhoofd geschreven.

‘Het is erg gaaf en de goede tijd voor mij om mezelf met deze cd, waarop alleen maar eigen werk komt te staan, te laten horen. Je bereikt mensen het beste met muziek als je zelf eerlijk en open bent over wat je bezighoudt en dat op je eigen manier vertolkt.’

Naast muziek maken is ook lesgeven een belangrijk onderdeel van het leven van Simone. Ook hier stopt ze veel energie in en blijft ze bezig te ontwikkelen en bij te scholen om zo goed en breed mogelijk werkzaam te kunnen zijn.

Optreed-/Podiumervaring

Simone Toet Band

Beschikbaar voor

Studiowerk, Langdurige opdrachten

Stijlen

Folk en Wereldmuziek, Jazz, Pop

Eigen vervoer

Ja

Docenten

Specialisme

CVT
EVTS
Lichtenberg
Pahn

Wat is je opleiding?

Jazz zang conservatorium (Codarts)

Locatie les

Bij mij

Opmerkingen

Er is een vleugel aanwezig

Gediplomeerd

Ja

EVT authorised

Ja

CVT authorised

Ja

Tarief per 30 minuten

€17,50 ex BTW

Tarief per 45 minuten

€24,00 ex BTW

Tarief per 60 minuten

€30,00 ex BTW

Kvk nummer

27325984