Profielnaam

Profielnaam

Robin van Beek

Docenten

Specialisme
Wat is je opleiding?
Locatie les

Bij mij, Bij de leerling, Online

Opmerkingen

Robin geeft nog zangles aan professionals in Amsterdam. Robin is mede-oprichter en initiator en inspirator van Vocal Center. Robin wil duidelijkheid verschaffen in het enorme aanbod aan informatie over de stem. Het creatieve aspect van spreken of zingen is voor hem het belangrijkst; techniek past Robin uitsluitend toe waar nodig. “Spreken of zingen komt vanuit je hart, niet vanuit een boek”. Hij staat bekend om zijn directe aanpak, is zeer doelgericht en behaalt snel de doelstelling van de vocalist.

Robin heeft zelf in het verleden veel stemproblemen gekend. De beperkte kennis over de stem bij zijn eigen docenten hebben hem gemotiveerd om niet alleen Vocal Center op te zetten maar ook een eigen bijzonder praktische zangmethode Vocal Essence® te ontwikkelen. Deze methodiek heeft hij inmiddels veelvuldig getest en doorontwikkeld in samenwerking met de coaches van Vocal Center, KNO-artsen en logopedisten.

COACH 

Robin is de oprichter van Vocal Center Nederland en de bedenker van de zangmethode Vocal Essence. Een greep uit de vele musicalproducties waarvoor Robin zowel solisten als ensembles heeft gecoacht: Zorro, Saturday Night Fever, Miss Saigon, Soldaat van Oranje, De Kleine Zeemeermin, Sister Act, Shrek, Hij gelooft in mij, Sound of Music, Flashdance, Body Guard, Belle en het Beest en vele andere. Robin is betrokken bij diverse TV shows zoals X-factor, talentenjachten als Sunday Night Fever, en The Voice of Holland waar hij zowel in seizoen 2013, 2014, 2015 en 2016 actief is als vocal coach voor team Ali-B. In het jaar 2014/15 heeft Robin de Vocal coaching verzorgd voor NR 1 van de wereld DJ Armin van Buuren tijdens de wereldtour ‘Intense’. In 2016 heeft hij ook de vocal coaching voor de “Embrace” wereld tour van Armin verzorgd. In 2017 heeft hij de coaching gedaan tijdens de Arena Concerten ter ere van 20 jaar Armin van Buuren. De vocalisten waarmee hij tijdens deze tour heeft gewerkt zijn Kensington en Mr. Propz, Betsie Larkin, Trevor Guthrie, Angel Taylor, Bullysound en Cimo Fränklin. Het is algemeen bekend dat Robin de Vocal Coach is van o.a. Laura Janssen, Romy Monteiro, André Hazes, Nielson, Brigitte Nijman e.v.a.

CVT authorised

Ja

Tarief per 60 minuten

65 ex btw