Profielnaam

Profielnaam

Rob van den Biggelaar

Algemeen

Artiestennaam

Rob Grandler

Docent

Ja

Zanger of Zangeres

Zanger

Geslacht

Man

Locatie

Strijbeek

Vocalisten

Biografie

Rob van den Biggelaar is een gedreven bevoegd zangdocent, geboren en getogen in Breda. Van kleins af aan vormt muziek maken een rode draad in zijn leven. Het was daarom ook voorbestemd om daar iets mee te gaan doen. Sinds zijn jeugd speelt Rob gitaar en heeft hij door de jaren heen meerdere instrumenten leren bespelen oa; de bluesharp, hobo, percussie, drums, banjo, mandoline en piano.

Vanaf zijn 17e begon zijn muzikale carrière als zanger en hij heeft sindsdien diverse cursussen en masterclasses gevolgd o.a. aan de Academy of Contemporary Music in Londen (Engeland) en de Fontys Rockacademie in Tilburg. In juni 2010 is Rob geslaagd als Bachelor of Music (hons) aan het conservatorium, met als hoofdvak zang lichte muziek en bijvak piano. Lessen werden gevolgd bij o.a. Kristina Fuchs, Connie de Jongh, Jeroen Manuhutu. Rob is een bevoegd zangdocent, wat inhoud dat hij didactische, fysiologische en anatomische kennis heeft van de zangstem. Om helemaal up-to-date te blijven, volgt hij frequent verschillende cursussen in o.a. CVT, EVTS (Level 1 & 2), Berklee Music, Pahn en Coblenzer techniek. Elk kwartaal organiseert Rob een intervisie dag met collega zangdocenten, om bepaalde onderwerpen te bespreken die worden gebruikt en waardevol zijn tijdens een zangles. Zodoende blijft hij up-to-date vanuit verschillende invalshoeken wat actueel is binnen zijn vakgebied. In juli 2014 werd Rob Master Certified Instructor van de TVS zangmethode (USA) voor Nederland en België. Echter, in zijn zangstudio gebruikt hij meerdere zangmethodes, omdat geen persoon dezelfde is en hij daarom niet gelooft dat een zangmethode werkt voor iedereen. Om meer informatie te krijgen, waar Zangstudio ROBB voor staat volg dan deze link. In 2022 studeerde hij met een grade A af als songwriter / composer aan Berklee (USA).

In zijn eigen studio in Strijbeek geeft hij zanglessen aan verschillende niveaus (van beginner tot en met professionals), over de hele wereld. Ook geeft hij muziektheorielessen aan mensen die een theater- of muziekvakopleiding willen gaan volgen. Alle lessen kunnen worden gevolgd in de studio of via Skype. Ook coacht hij singer / songwriters en kan hij gecontacteerd worden voor verschillende soorten workshops voor vocale groepen en bedrijven. Daarnaast heeft hij ervaring als dirigent voor vocale groepen (zowel jong als oud). In 2010/2011 werkte hij als vocal coach bij het CVK in Roosendaal (NL). Met ingang van september 2011 is hij volledig werkzaam als vocal coach in zijn eigen praktijk, ROBB’s Art of Music & Zangstudio ROBB. Naast zijn werk als vocal coach in zijn studio, werkt hij als singer / songwriter en componist. Met zijn songs heeft hij al meerdere malen succes gehad in een gerenommeerde songwriters contest in Engeland en de VS. In 2013 is Rob tevens afgestudeerd als 1e graads docent muziek en hij werkt sinds een aantal jaren 2 dagen per week als muziekdocent in het Voortgezet Onderwijs (onder- en bovenbouw). In het Primair Onderwijs werkt Rob al jaren op project basis en verzorgt hij workshops als muziekdocent, vanuit zijn eigen praktijk. Ook heeft hij ervaring als groepsleerkracht binnen het Voortgezet Speciaal Onderwijs cluster 4. Van eind 2015 t/m 2017 is Rob bestuurslid geweest van de Nederlandse Vereniging voor Zangpedagogen.

Als uitvoerend muzikant heeft Rob gedurende de afgelopen 25 jaar ervaring opgedaan als leadzanger en gitarist voor eigen bands en diverse coverbands. Met zijn rockband Phoenix Red heeft hij eigen werk ten gehore gebracht in diverse nationale podia zoals de Melkweg, 013, Mezz, WII en het voorprogramma verzorgd van een (inter)nationaal bekende band. Daarnaast heeft hij studio- en sessiewerk gedaan. Op dit moment heeft Rob een eigen Jazz & Blues trio, treed hij alleen op als singer/songwriter onder de naam Grandler en werkt hij samen met bekende rock & blues artiesten in de USA (o.a. Ex Pearl Jam). Daarnaast is hij actief als componist & songwriter. Meer info is te vinden op de website ROBB’s Art of Music.

Meer info: https://www.zangstudiorobb.nl/

Social Media

https://linktr.ee/robbsartofmusic

Optreed-/Podiumervaring

25 jaar band ervaring als zanger & gitarist.

Beschikbaar voor

Studiowerk, Invalwerk, Vaste betrekking band, Langdurige opdrachten, Projectmatige opdrachten

Stijlen

Folk en Wereldmuziek, Jazz, R & B, Rock, Pop, Soul, Alternatief

Eigen vervoer

Ja

Stemtype

Bas, Bariton, Tenor

Docenten

Specialisme

Zang lichte muziek (alle stijlen zijn welkom) & songwriting.

Zelf ben ik gespecialiseerd in Jazz/Blues en Singer/Songwriter.

Meer info: https://robbs-art-of-music.com

Wat is je opleiding?

Conservatorium zang lichte muziek (Bmus hons degree on vocals)

Meer info: https://robbs-art-of-music.com

Locatie les

Bij mij, Online

Opmerkingen

– Voldoende gratis parkeergelegenheid
– Wachtruimte met gratis koffie / thee / water
– Zangstudio ligt in landelijke sfeer

Gediplomeerd

Ja

Tarief per 60 minuten

55,-

Kvk nummer

20159287

Bereikbaarheid

Adres

Strijbeekseweg 55b

Postcode

4856 AA

Woonplaats

Strijbeek

Land

Nederland

Mobiele nummer

06-36491646