Profielnaam

Profielnaam

Pauline Scholten-Klever

Algemeen

Artiestennaam

Pauline

Docent

Nee

Zanger of Zangeres

Ja

Geslacht

Vrouw

Vocalisten

Biografie

Pauline Scholten-Klever (1983) werd geboren in het dorpje Oudewater nabij Gouda. Op haar 12e is Pauline begonnen met het nemen van gitaarlessen en maakte ze haar eerste stappen met het schrijven van liedjes. Na altijd al thuis gezongen te hebben, besloot ze op haar 16e zanglessen te volgen op de Streekmuziekschool te Alphen a/d Rijn. In deze periode zong Pauline in verschillende bands en heeft ze meerdere malen opgetreden. Met haar eigen band bereikte ze zelfs de halve finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland en is er een special rondom haar te zien geweest op de regionale televisiezender TV West.

Op haar 19e is Pauline toegelaten aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier is zij met haar jazzopleiding Zang begonnen, waardoor ze zich, na jaren pop gezongen te hebben, nu ook kon verdiepen in de kunst van de jazz. Tijdens haar studie volgde ze lessen bij o.a. Gé Titulaer, Lydia van Dam, Setske Mostaert en Mathilde Santing. In deze periode trad ze regelmatig op in verschillende jazzformaties. In juni 2007 is Pauline succesvol afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam met een spetterend eindexamen.

Momenteel is Pauline volop actief in de popmuziek met haar eigen band, waarin ze zelf naast het zingen ook gitaar speelt en de liedjes schrijft. In 2009 is ze door Stichting GRAP uit vele gegadigden geselecteerd voor de voorronde van “Mooie Noten”; de Amsterdamse popsong-competitie. Daarnaast speelde ze op diverse festivals, voorprogramma’s en was ze te horen op Radio 538. Begin 2010 heeft ze in eigen beheer haar debuut-EP “Colorblind” uitgebracht die haar een aantal goede recensies opleverde.

Naast haar werk als zangeres is Pauline druk als zangdocente. Ze heeft een aantal jaren zangles gegeven op verschillende muziekscholen. Sinds 2007 is ze haar eigen zangpraktijk in Alphen aan den Rijn begonnen. Zangpraktijk Pauline Klever telt momenteel zo’n veertig leerlingen. Hiernaast geeft Pauline ook workshops en groepszanglessen. Pauline is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft o.a. EVTS en CVT workshops gevolgd. Met alles wat ze daar geleerd heeft, haar eigen visie en jarenlange ervaring als docente en zangeres, heeft ze haar eigen lesmethode ontwikkeld.

Social Media

https://www.facebook.com/pages/Zangpraktijk-Pauline-Klever/165186350299301

Beschikbaar voor

Studiowerk, Invalwerk, Vaste betrekking band, Langdurige opdrachten

Stijlen

Jazz, R & B, Rock, Pop

Eigen vervoer

Ja

Bereikbaarheid

Woonplaats

Alphen a/d Rijn

Land

Nederland