Profielnaam

Profielnaam

Martha Bosch

Algemeen

Artiestennaam

Martha Bosch

Docent

Nee

Zanger / Zangeres

Ja

Geslacht

Vrouw

locatie

Amsterdam / Rotterdam

Vocalisten

Biografie

Martha Bosch studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Hein Meens en Sasja Hunnego. Masterclasses volgde zij onder meer bij Margreet Honig, Johannette Zomer, Emma Kirkby, Nelly Miricioiu, Maarten Koningsberger, Udo Reinemann en Christiane Oelze. Momenteel wordt zij gecoacht door Marjan Kuiper. Sinds 2016 vormt zij een vast liedduo met pianiste Laura de Lange.

De jonge, heldere sopraan soleerde veelvuldig in de Matthäus-Passion en Johannes-Passion van Bach, Die Jahreszeiten van Haydn, het Gloria van Vivaldi, Te Deum van Purcell, Stabat Mater van Pergolesi, Magnificat van Rutter, Requiem van Faure, de Petit Messe Solennelle van Rossini en in diverse cantates van Bach en Telemann. Hierbij werkte zij samen met dirigenten als Jos van Veldhoven, Jos Vermunt, Bas Ramselaar, Nico van der Meel en Ger Vos. Afgelopen december maakte zij haar debuut als soliste bij Ton Koopman.

Als veelgevraagd koorzangeres is zij verbonden aan Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss, het Laurens Collegium Rotterdam o.l.v. Wiecher Mandemaker, het Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman en het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra.

Beschikbaar voor

Invalwerk

Stijlen

Klassiek

Bereikbaarheid

Woonplaats

Amsterdam / Rotterdam

Land

Nederland

Extra telefoonnummer

info@marthabosch.com