Profielnaam

Profielnaam

Maartje Waanders

Algemeen

Docent

Ja

Zanger / Zangeres

Ja

Geslacht

Vrouw

Vocalisten

Biografie

Maartje Waanders studeerde ‘Docent Muziek’ en ‘Zang Pop & Jazz’ aan het conservatorium te Arnhem. Aan hetzelfde conservatorium behaalde ze eveneens haar Master waarin ze zich specialiseerde in het Franse Chanson. In die periode is ze door Nederland uitgezonden naar Parijs waar ze een week in het theater ‘Folies Bergère’ heeft mogen zingen. Op dit moment speelt ze door heel Nederland met haar duo, haar eigen band en verschillende pop- en jazzensembles. Tevens werkt ze vaak als solist samen met orkesten en koren. Tussen 2009-2011 gaf ze bijvak zang aan het Conservatorium te Arnhem. Tevens gaf ze daar tussen 2012-2013 ‘Zang Pop/Jazz’ aan de muziektheateropleiding. Daarnaast heeft ze haar eigen zanglespraktijk en geeft ze stem- en presentatieworkshops aan koren, vocal groups, musicalverenigingen en op middelbare scholen. Ze deed voor meerdere projecten studiowerk, stond in het voorprogramma van Marcus Miller en zong de backingvocals van Johnny Logan. Op dit moment is ze druk met de opnames van haar eerste CD. Het materiaal kan het beste worden omschreven als popmuziek met country/folkinvloeden.

Bands

http://www.ladybloom.nl

Beschikbaar voor

Studiowerk, Invalwerk, Langdurige opdrachten

Stijlen

Folk en Wereldmuziek, Jazz, Pop

Eigen vervoer

Ja

Docenten

Specialisme

Algemene informatie
Wanneer?De zanglessen worden op maandag, dinsdag en woensdag gegeven.Waar?In Lichtenvoorde.Voor wie?Voor zowel beginners als gevorderden die houden van de stijlen uit de ‘Lichte Muziek’: pop, rock, jazz, musical, muziektheater en kleinkunst. De bladmuziek alsmede de begeleiding kan door Maartje verzorgd worden. Heb je liever je eigen bladmuziek? Dan is het natuurlijk geen probleem deze mee te nemen. Tevens kan er Frans- en Nederlandstalig gezongen worden.BijzonderhedenNeem een klein opnameapparaat mee. Dit kan ook de opnamefunctie van je smartphone zijn. Zo kun je de les opnemen en thuis oefenen.De minimumleeftijd is twaalf jaar.
De eerste les
De eerste les zal een proefles zijn. Zingen is iets heel persoonlijks, daarom wordt er samen bekeken of de klik tussen ‘leerling’ en ‘docent’ aanwezig is. In deze les kun je aangeven wat je wensen zijn en op welke manier daar aan gewerkt kan worden. Tijdens zo’n proefles kun je ervaren of je je op je gemak voelt en krijg je een beeld over het verloop van de zangles. Neem voor deze eerste les zelf een stuk mee dat je graag zou willen zingen. Let wel, de proefles is niet gratis.
Lesinhoud
De zangles begint met een aantal opwarmoefeningen waarbij gebruikt wordt gemaakt van EVT en CVT-technieken. Specifiek gericht op ademhaling, houding en stemtechniek. Het doel van de oefeningen is om zo ontspannen mogelijk te beginnen met het zingen van je lied. In de tweede helft van de zangles worden de oefeningen in praktijk gebracht en wordt er gewerkt aan interpretatie, toonvorming, stembereik, dynamiek, timing, improvisatie, techniek, presentatie, expressie en ademhaling. Zo kun je uiteindelijk van ieder stuk iets persoonlijks maken. Tevens worden er solfègelessen aangeboden die je bijvoorbeeld hulp kunnen geven bij het voorbereiden van een toelatingsexamen voor het conservatorium, of omdat je naast het zingen nu eindelijk eens noten wil leren lezen. Het is ook mogelijk om aandacht aan songwriting te besteden. 
Individuele- of duoles
In de individuele lessen krijg je een intensieve persoonlijke begeleiding. Deze privéles duurt 30, 45 (aanbevolen lestijd) of 60 minuten. Naast de individuele lessen is het ook mogelijk om je aan te melden voor lessen met z’n tweeën. 
Groepsles
Tijdens een groepsles wordt er naast individuele aandacht ook tijd en aandacht aan samenzang besteed. Hoe zing je nu te gekke koortjes in een kleine groep in verschillende muziekstijlen? Welke technieken en sounds gebruik je in de verschillende koortjes? Doordat de stukken waar we aan gaan werken niet helemaal meerstemmig worden gemaakt, blijft er voldoende ruimte en aandacht over voor individuele zang, een ieder in de groep zingt dus ook in een lied een stukje solo. De lessen zijn uitermate geschikt voor mensen die graag samen zingen, maar een koor wellicht ietwat ‘tuttig’ vinden, willen leren blenden en timen in verschillende muziekstijlen binnen de lichte muziek. Mensen die al zingen in een bandje en veel beter willen worden in het snel pakken van een stem in een koortje, of al een lange tijd individueel les hebben gehad en nu meer aandacht willen besteden aan samenzang. De groepsles is alleen mogelijk bij voldoende aanmeldingen – om een groep te vormen van ongeveer dezelfde leeftijd/hetzelfde niveau. 
Tarieven en Voorwaarden
– Er wordt een factuur gezonden. In het lesgeld voor leerlingen ouder dan 21 jaar is 21% BTW inbegrepen. – Betaling binnen 2 weken na factuurdatum – Gelieve bij verhindering tijdig te annuleren (24 uur voor een les) anders wordt het verschuldigde lesbedrag in rekening gebracht. Dit geldt ook voor de duolessen en groepslessen.– Voor hetzelfde bedrag kun je ook een theorieles volgen.

Wat is je opleiding?

In 2003 behaalde Maartje het diploma ‘Docent Muziek’. In 2007 studeerde ze met een 9 af aan het Conservatorium ArtEZ te Arnhem, richting ‘Zang Pop & Jazz’. Ze kreeg zangles van Ineke van Doorn, Jolande Geven en Mathilde Santing. Daarnaast volgde Waanders diverse spel- en zangworkshops aan de opleiding Muziektheater bij Mariëlle Vester. Tot slot behaalde ze later –in 2009- aan het eerdergenoemde ArtEZ Conservatorium haar Master, met als specialisatie het Franse chanson. Ze volgende cursussen CVT bij Eva Wilms en EVT bij Alberto ter Doest.

Vanaf wanneer geef je les?

2007-09-01

Locatie les

Bij mij

Gediplomeerd

Ja

Tarief per 30 minuten

€25,-

Tarief per 45 minuten

€35,-

Tarief per 60 minuten

€45,-