Profielnaam

Profielnaam

Ellen Bakker

Algemeen

Docent

Ja

Zanger / Zangeres

Ja

Geslacht

Vrouw

Vocalisten

Biografie

Ellen Bakker studeerde zang lichte muziek aan het Rotterdams conservatorium. Haar eigen zangverhaal begon op negenjarige leeftijd bij een gelegenheidskoor. In 2011 vierde ze haar twintigjarig docentenjubileum.

Nog tijdens haar studie begon zij haar theatercarrière in de musicals Cats en Jesus Christ Superstar. Na haar opleiding zong ze vijf jaar bij acappellagroep No Place for Jennifer , acteerde en zong ze bij Theater Formaat en gaf ze zangles o.a. aan de Jeugdtheaterschool in Gouda en de Acteerstudio in Den Haag. In 2006 verhuisde ze naar Friesland, waar ze haar werkzaamheden als zangdocente en vocal coach met hernieuwd enthousiasme voortzette. Ze werkt met moderne methodes als EVT en CVT en geeft regelmatig open workshops in Ternaard en daarbuiten, voor iedereen die graag zingt.

Ook bij bedrijven laat ze desgewenst graag de ruiten rinkelen, tijdens teambuildingworkshops met allerlei inspirerende thema’s. Onder de nodige hilariteit laat ze mensen dan iets unieks beleven, met een positieve naklank binnen het bedrijf.

Onder haar oud-leerlingen bevinden zich bekende namen als Roel van Velzen, Hilbrand Nawijn en Theun Plantinga. Verder heeft ze gewerkt met acteurs van Tryater, met vele koren en bedrijven door het hele land, en fungeert ze af en toe als jurylid bij korenfestivals.

Zelf gaat ze ook nog steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zo mocht ze in mei 2011 een masterclass volgen bij Bobby McFerrin.

Facebook

http://www.facebook.com/OpenZangworkshops

Beschikbaar voor

Studiowerk, Langdurige opdrachten

Stijlen

Klassiek, Folk en Wereldmuziek, Jazz

Eigen vervoer

Ja