Profielnaam

Profielnaam

CharllotteMusic.com

Disclaimer & Privacybeleid

Ja

Algemeen

Artiestennaam

Charllotte

Groepsnaam

Mermaid Radio

Docent

Ja

Zanger of Zangeres

Zangeres

Geslacht

Vrouw

Locatie

Amsterdam

Vocalisten

Biografie

“Met geroutineerde souplesse betovert en overtuigt ze de luisteraar als een mysterieuze, bruisende muze” (Muziekwereld) De Duits-Zweedse zangeres Charllotte  verstaat de kunst om het publiek volledig voor zich te winnen met haar herkenbare stemgeluid en losse timing.

In april 2016 presenteerde Charllotte in een uitverkocht Desmet in Amsterdam haar recente album “Charllotte”. Ondertussen kwam er afgelopen oktober de EP “(t)Reue” uit in de Sugarfactory.

Gezien ze van Duits-Zweedse afkomst is en als meisje ook in de UK woonde, voelt het heel natuurlijk voor Charllotte om in deze drie talen te schrijven en te zingen. Voornamelijk schrijft zij alle muziek zelf.

 

Op haar zeventiende startte Charllotte een hotelopleiding in Trier. In deze periode zong ze ook voor het eerst in bandjes en verdiepte ze zich in het Duitse cabaret van Brecht en Weil. Maar in Keulen maakte ze pas kennis met de jazz, de muziek waarin ze haar eigen stijl vond. In deze periode zong ze jazz standards en trad ze op met jazzcombo’s, big bands, speelde ze in muziektheaterproducties en als straatmuzikant. Ook werd ze hier met een prijs onderscheiden als veelbelovend jazztalent.

Pas toen ze 28 werd besloot Charllotte om van de muziek écht haar beroep te maken. Ze verhuisde naar Amsterdam om daar aan het conservatorium te studeren bij Lydia van Dam, Sylvie Lane en Annett Andriessen. Ook volgde ze masterclasses bij Edwin Rutten, Michiel Borstlap, Mark Murphy, Bobby mcFerrin, Dianne Reeves en Tuck & Patti. Sindsdien woont en werkt ze in Amsterdam en heeft ze twee albums op haar naam staan, met covers en eigen werk. Hierop horen we dat Charllotte een onvervalste jazz-zangeres is met een groot talent voor improvisatie. Duidelijk herkenbaar voor haar eigen stijl zijn Scandinavische invloeden – zoals Zweedse herdermuziek – die haar inspireren. Onder haar andere inspiratoren noemt ze Wayne Shorter, Dianne Reeves, Silje Nergaard, Monika Settelund, Kate Bush, Joni Mitchell, Moloko, Massive Attack, Joe Jackson en Bobby mcFerrin.

Op haar debuutalbum Wish in the dark uit 2007 “is duidelijk te horen dat haar hart meezingt” (MusicfomNL). De plaat werd dan ook met maar liefst vier sterren gewaardeerd door Platomania. Met bekende namen uit het jazzcircuit zoals Thijs Cuppen, Sven Schuster en Joost Kesselaar tourde Charllotte langs internationale festivals, zoals het Peace festival (FR) en North Sea Round Town. Charllottes 2e cd Vinggar (Zweeds voor ‘vleugels’) kwam uit in 2010 en hierop zingt ze volledig in het Zweeds. Op het moment schrijft ze weer nieuwe muziek en werkt ze samen met jazz- en soulartiesten zoals Dirk Balthuis, Marco Zenini, Gunnar Graafmans en Kino Haitsma.

De rode draad door Charllottes carrière is en blijft haar grote liefde voor vrije improvisatie, op dit gebied heeft ze veel geleerd van Rob Madna. Als docent geeft ze haar kennis en ervaring graag door aan anderen. Ze wordt veel gevraagd om workshops te geven met vrije improvisatie. Ook geeft ze masterclasses tijdens Sunday Night Jazz in Hoorn en is ze als docent verbonden aan onder meer het Jeugdtheaterhuis Zuidholland en Buitenkunst. Een andere specialiteit van Charllotte is het geven van korte, krachtige bedrijfsworkshops. Deze zijn zowel recreatief als gericht op presentatie en teambuilding.

Social Media

@charllottemusic

Optreed-/Podiumervaring

Mermaid Radio, Charllotte & Band, Lotta Karlstedt Band, YouNo, Brechtensemble Köln, Werktheater Köln

Beschikbaar voor

Studiowerk, Invalwerk, Vaste betrekking band, Langdurige opdrachten, Projectmatige opdrachten

Stijlen

Folk en Wereldmuziek, Jazz, Pop, Alternatief

Stemtype

Mezzosopraan

Bereikbaarheid

Woonplaats

Amsterdam

Telefoonnummer

+31623014364

E-mailadres

charllottemusic@gmail.com