Een succesvolle voorstelling van Kirsten Vennix

Kirsten Vennix heeft afgelopen zondag een succesvolle voorstelling geven over haar loopbaan van jurist tot zangeres. De zaal was uitverkocht en de reacties van het publiek waren overweldigend. De regie was in handen van de Vocal and Dance Academy. Wij wensen Kirsten veel succes als professioneel zangeres!

Hieronder een foto-impressie.

Kirsten Vennix Boem! 1

Kirsten-Vennix-Boem!-3

En toen was het tijd om te stoppen met nadenken en het gewoon te proberen…

Van jurist tot zangeres

Toen Kirsten Vennix in 2005 als jurist bij een advocatenkantoor werkte, leek het ondenkbaar haar droom om een eigen theatervoorstelling te creëren te zien uitkomen. Inmiddels weet ze wat het betekent om keuzes te maken en je hart te volgen. Op zondag 23 maart zal Kirsten de weg die zij aflegde voor het eerst delen in haar muzikale show ‘Boem!’ in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

Met haar veelzijdige stem en innemende uitstraling neemt Kirsten het publiek mee langs herkenbare twijfels en obstakels, grappige ontmoetingen, pijnlijke dieptepunten en grote en kleine overwinningen. Onder regie van YvonJane van Leeuwen schreef ze deze muzikale voorstelling en door gebruik van herkenbare instrumenten (van een ouderwets muziekdoosje tot accordeon) creëert de band o.l.v. Dennis Kolen een bijzondere sfeer. De veelal eigen teksten en liedjes geven alle uiteenlopende gevoelens weer, waar veel mensen zich mee zullen kunnen identificeren.

Hoe het begon…

Kirstens grote passie voor zang & creatie is van kleins af aan zichtbaar, maar de weg naar het podium was lang. Eerst rondt ze een studie rechten af en werkt ze op een advocatenkantoor. Tussen alle boeken en ingewikkelde juridische teksten in, beseft ze tot haar schrik dat ze helemaal verkeerd zit. Via een omweg komt ze terecht bij Endemol en later SBS6 (marketing/sales), de zakelijke kant van de creatieve TV branche. Ze ontwikkelt campagnes in en rondom TV programma’s. Een goed betaalde uitdagende carrière in een dynamische branche. Wat wil je nog meer? Met een portie twijfel onder haar arm besluit Kirsten op haar 26e toch om naast haar werk de muziektheater opleiding de Vocal & Dance Academy te volgen. Hier gaat haar hart voor het eerst echt open. Ze moet keihard werken om alles voor elkaar te krijgen. De eerste jaren lukt dat nog wel, maar later wordt de combinatie met een full time baan steeds lastiger. Als ze echt iets wil opbouwen in dit creatieve vak, vergt het meer tijd en moet ze haar zekerheden toch echt opgeven.

Voor je hart kiezen...

Na veel vallen en opstaan gaat ze ervoor. In 2010 neemt ze definitief de stap om haar zangcarrière verder te ontwikkelen en zegt haar baan op bij SBS. Ze vindt passend werk bij Xplo Music & Events en gaat zowel voor als achter de schermen in de muziekindustrie aan de slag.

Kirsten treedt op verschillende plekken op: van intieme bruiloften tot de première van de serie Doris van NET 5.  Ze richt samen met YvonJane de vrolijke, stijlvolle zangformatie Class Act op en geeft met Famous Friday Management zakelijke begeleiding aan andere artiesten (o.a. Speelman & Speelman).

Waar Kirsten aanvankelijk repertoire van anderen zong, krijgt ze gaandeweg steeds meer de behoefte om eigen verhalen te vertellen. Geïnspireerd door internationale grootheden als Etta James en Dusty Springfield en vaderlandse troubadours als Ramses Shaffy & Liesbeth List begint ze met schrijven. Teksten vanuit het hart, veelal in het Nederlands.

Zelf ondernemen

De muziekindustrie en het theater zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. Platenmaatschappijen, impresariaten en theaters hebben niet langer de ruimte om te investeren in nieuw talent. Het is als artiest belangrijk geworden om zelf te ondernemen en door middel van alternatieve wegen mogelijkheden te creëren. Kirsten beseft dat ze op eigen kracht een show moet en wil opzetten om de wereld te kunnen laten zien wat ze het liefste doet. Met behulp van sponsors en bijzondere ervaren mensen om haar heen is het gelukt om deze voorstelling tot stand te brengen.

Kaartverkoop: http://www.stadspodia.nl/detail/1057/boem-kirsten-vennix.

www.kirstenvennix.nl

www.vocalanddanceacademy.nl

Similar Articles

Leave a Reply

Top