In The Picture: Anne Wouter

Dit keer In The Picture:  Anne Wouter

Singer/songwriter, zangeres, zangdocent

Biografie

Anne is in mei 2009 afgestudeerd als zangeres (pop/sessie) aan het conservatorium van Alkmaar. Tijdens haar eindexamenconcert zette ze een spetterende show neer waarbij ze alleen maar eigen werk ten gehore bracht. Deze popzangeres is van alle markten thuis. Tijdens het zingen speelt ze met zichtbaar gemak (elektrisch) gitaar of kruipt ze achter de piano.

Anne  is volop bezig met haar muzikale carrière. Ze is zangeres in de coverbands Suzy’s Backyard en Van 206. Ook heeft ze een zang-gitaarduo: Blue. Dit duo speelt rustige pop/jazzcovers. Verder timmert ze onder de naam Anne Wouter hard aan de weg als singer-songwriter. Haar debuut EP ‘All without you’ is uit! Komende tijd speelt ze door het hele land.13 april was Anne te zien als songwriter in het tv-programma The Hit. Hier schreef ze de nieuwste single van Rob de Nijs: Nooit Gedacht.

Anne geeft ook les. Ze werkt als zangdocent bij muziekschool De Muzen in Veenendaal, jongerencentrum Volta en Muziek Educatie Centrum in Amsterdam. Ook geeft ze voor stichting Edutainment Nederland workshops op verschillende basisscholen in Den Haag. Voor deze workshops heeft ze ook lesmateriaal ontwikkeld. Daarnaast volgt Anne een opleiding tot Certified Master Teacher in EVT.

Beschrijf jezelf in 5 woorden (karakter): muzikaal, gedreven, sociaal, lief en grappig.

Hekel aan (bij mensen): altijd te laat komen en weinig aandacht hebben voor de mensen om je heen

Hier mag je mij voor wakker maken: een optreden met eigen band in paradiso of ander groot podium
Wanneer ben je begonnen met zingen?: Ik zong al van jongs af aan tijdens het piano of gitaar spelen. Pas op mijn 20e ben ik op zangles gegaan en in bandjes gaan zingen.

Kom je uit een muzikale familie: Mijn hele familie is erg muzikaal. Mijn opa en oma maakten tot hun door muziek. Mijn ouders zijn ook erg muzikaal. Mijn moeder klassiek en mijn vader popmuziek. Mijn vader schrijft ook nummers en heeft in verschillende bandjes gespeeld. Ook mijn beide broers zijn muzikaal.

Welke zangopleidingen heb je gedaan: de opleiding zang (pop/sessie) aan Hogeschool inholland in Alkmaar. (dit zit nu in Haarlem).

Wat vind jij belangrijk aan een goede zangdocent/opleiding?: Ik vind het belangrijk dat een docent de leerling stimuleert. Hiervoor is niet alleen kennis van zang nodig maar ook interesse voor de leerling zelf. Ik denk dat het belangrijk is dat een leerling zich op zijn/haar gemak voelt in de les. Hierdoor is er geen angst om fouten te maken en kan je beter werken aan het verbeteren van de zangtechniek van de leerling.

Gebruik je een bepaalde zangtechniek(en), zo ja, waarom deze techniek(en): Ik ben bezig aan het traject voor Certified Master Teacher in EVT (Estill Voice Training). Ik vind deze techniek erg bruikbaar en interessant. Ik heb voordat ik naar het conservatorium ging mijn doctoraal geneeskunde gehaald. Ik vind de wetenschappelijke benadering en de beheersing van de anatomie van het strottenhoofd erg bruikbaar en interessant.
Wel eens stemproblemen?: Nee, eigenlijk niet. Soms een vermoeide stem.

Zo ja, welke middelen gebruik je om je stem weer terug te krijgen: veel slaap, thee drinken en rustige zangoefeningen doen

Heb je nog een goede (zang)tip voor je collega's?: Ken je grenzen en je mogelijkheden. Probeer je eigen geluid en stijl te behouden en niet met veel moeite dingen van anderen na te doen. Buit juist je eigen mogelijkheden uit.
(In)Welke stijl zing je het liefs en waarom deze stijl?: Ik zing het liefst pop. Dit is de muziekstijl waarmee ik opgegroeid ben, die ik luister en waarin ik zelf ook schrijf.

Favoriete zangers/essen: Ik heb niet 1 grote favoriet. Ik hou erg van singer-songwriters zoals Lucia Silvas, Stevie Ann, Jacqueline Govaert, Sara Bareilles en Emeli Sande.

Jouw specialiteit als vocalist: Ik ben goed in het zingen (en schrijven) van gevoelige liedjes.

Favoriete podium?: Ik heb niet echt een favoriet podium. Maar in De Vorstin is het geluid erg goed.

Welke microfoon gebruik je: Sm 58

­Bijgelovig/ritueel? (bijv. voordat je het podium opstapt): Nee

Met welke artiesten zou je ooit een samenwerking aan willen gaan: Ik wil me nog meer gaan toeleggen op het schrijven voor anderen. Dus ik wil nog met zoveel mogelijk mensen samenwerken.

Wat staat je tegen in de muziekwereld: Dat sommige mensen soms helemaal gehypt worden.

Wat is je meest bizarre podium ervaring/ muziekgebied: Dat op een heel bescheiden feestje (in de middag) uiteindelijk een vrouw van middelbare leeftijd in haar bh voor ons stond te dansen was vrij bizar. Of dat de vader van de bruid zo dronken werd en uiteindelijk ons hele podium overnam.

Wat staat er nog op je verlanglijstje: Ik hoop met een eigen band een theater- of clubtour te kunnen doen met mijn eigen muziek. En ik wil, na mijn EP, een hele cd opnemen.

Wat staat er in de planning aankomend jaar: Zoveel mogelijk spelen met mijn eigen nummers, maar ook met mijn coverband. En schrijven voor anderen.

Welke collega zou je graag ook eens In The Picture willen zien: Pieternel Osinga, zij is een goede zangeres en zangdocente.

 

Websitewww.anne-music.nl

Similar Articles

Leave a Reply

Top