Hoe je je eigen vocale Booth/Zangcabine bouwt met een beperkt budget

Geluiddichte Zangcabine / Door Ruth Pearson / April 2021

Wij hebben een interessant artikel vertaald over hoe je je eigen vocale Booth ofwel: Geluidsdichte Zangcabine bouwt met een beperkt budget.

"Als Amazon Associate kan ik verdienen aan aankopen zonder extra kosten voor jou. Dit zijn dezelfde producten die ik zou aanbevelen aan vrienden en familie."

Ben jij een zanger die het beu is om thuisopnames van slechte geluidskwaliteit te hebben? Wil je vloeiende muziekaudio's van professionele kwaliteit die je gewoon thuis hebt opgenomen?

Ik had nogal wat problemen tijdens het opnemen van mijn muziek thuis. Het geluid was nooit goed in de recorder. Het was bijna altijd een verontrustend geluid. Al snel besefte ik dat ik op zijn minst een opnamekamer of een professionele stand nodig zou hebben. Dat is het moment waarop ik op zoek ga naar goedkope opties op internet. Ik was verrast toen ik ontdekte dat het gemakkelijk thuis te maken is! Ik heb de beste opties voor mij op de shortlist gezet. Als ik geen zangcabine had gemaakt, zou ik nog steeds worstelen met mijn muziekopnames en het zou me nooit hebben geholpen om mijn eigen albums te maken. Hier zijn enkele beste opties om je eigen doe-het-zelf-zangcabine te maken. Tegen de tijd dat je het einde van deze pagina bereikt, zul je versteld staan ​​hoe weinig er nodig is voor zo'n grote verandering!

Waarom heb je een zangcabine nodig?
Wat is het eerste dat ons opvalt als we naar een concert zijn? Ja, de zanger (m/v)! De zanger staat altijd centraal. Dat is de beste instelling om de beste vocale nagalm te krijgen. Weerkaatsing is niets anders dan de resonantie van geluid. Het is het echo-achtige geluid dat je hoort in je normale opnames. Je wilt niet dat je stem te veel weerkaatst - te veel galm, en tegelijkertijd wil je niet dat het te droog is. Dat is precies wat een vocal booth doet. Je stem komt zo helder en droog over. Daarom heb je een vocal booth nodig. Het gebruik van een geluiddichte cabine kan een dure aangelegenheid zijn. Met de juiste kennis en een paar eenvoudige stappen bouw je je eigen zelfgemaakte geluidscabine die niet duur en handig zal zijn.

Zijn vocale cabines nodig?

Omdat zang vaak het luidste, meest prominente element van een track is, zullen alle negatieve effecten van een slecht klinkende kamer vooraan en centraal in je mix staan. Het is dus erg belangrijk dat het grootste deel van jouw nummer perfect wordt opgenomen. Het mag geen invloed hebben van de externe omgeving - daarom merken we dat vocale cabines meestal geïsoleerde, kleine kamers zijn. Zangcabines absorberen het geluid van de kamer om je heen, waardoor je zang droog en helder wordt. De reflecties van een slecht klinkende kamer creëren een negatief effect dat kamfiltering wordt genoemd. Kamfiltering vindt plaats wanneer een geluid zichzelf binnen een kort tijdsinterval toevoegt. Sterk door kam gefilterde vocale opnames zullen je mixproces in een nachtmerrie veranderen. Dat is waar vocale cabines binnenkomen. Meestal kost het bezit van een vocale stand hoge kosten - 600 euro tot 1200 euro! Dat is een hoop. Dus hoe krijg je een vocal booth zonder een fortuin uit te geven? Maak het zelf!

Waarom een ​​eigen zangcabine bouwen?

1. Het is gemakkelijk

Je zou kunnen denken dat het bouwen van een hele opnameset een erg vervelende taak is. Interessant genoeg is alles wat je nodig hebt een paar dingen die je misschien al in huis hebt. Namelijk - een paar dekens, matrassen, afvoerbuizen, enz.

2. Het is geluiddicht

Het bouwen van een vocale cabine met behulp van geluidsisolerende dekens of gordijnen zal de ruimte heilig maken, gereserveerd voor het opnemen van hoogwaardige audio. Door geluidwerende gordijnen te gebruiken, wordt de hele kamer geluiddicht.

3. Het is goedkoop

Een doe-het-zelf isolatiecabine is eenvoudig te maken en geen gat in de portemonnee. Het is goedkoop om bij je thuis een zangcabine te bouwen.

4. Genoeg weerkaatsing

Een zangcabine of een opname-opstelling geeft je de juiste hoeveelheid weerkaatsing. Het weerkaatst door de juiste hoeveelheid geluidsgolven en zorgt ervoor dat jouw stem helder en vloeiend klinkt.

5. Doe-het-zelf vocale opnamecabines:

1. De kast

"Als je het gevoel van een opnamekamer wilt, gebruik dan gewoon je kast!"

Je hebt misschien veel mensen het ons horen vertellen. Eerlijk gezegd kan het niet verder van de waarheid verwijderd zijn. Het probleem is dat mensen niet beseffen dat zingen in de kast je stembanden zelfs meer kan schaden. GEBRUIK DE KAST NIET. Algemeen wordt aangenomen dat kleding de trillingen absorbeert, wat een betere geluidskwaliteit oplevert. De grootste misvatting van de kastcabine is dat kleding veel akoestische energie absorbeert. Geloof me, het aantal kleren in je kast is niet genoeg. Het hele idee achter de "kastcabine" wordt verkeerd begrepen. Het betekent eigenlijk dat je een ruimte gebruikt die heel klein is. Zo klein dat je niet veel nagalm krijgt. Bewaar deze optie dus als laatste redmiddel.

2. De dekencabine

Dit is zonder meer de absoluut beste optie als je op zoek bent naar geweldige resultaten. Dit is degene die ik zelf gebruik. Het werkt geweldig. Het neemt aan alle kanten kamergeluid op, waardoor je zang lekker droog blijft. Bovendien kan het worden afgebroken en weer worden opgebouwd, waardoor het veel gemakkelijker op te bergen is.

Hoe maak je een dekencabine

Dingen die je nodig hebt:

1.PVC Overflow Pipe 1.25 inch
PVC-overlooppijp
Used to make the basic structure of the blanket booth
Wordt gebruikt om de basisstructuur van de dekencabine te maken Prijs controleren
Check Price
2.T-Joints
T-Verbindingen
Used to join the PVC pipes together
Gebruikt om de PVC-buizen samen te voegen
Check Price
3.U-Joints
U-verbindingen
Used to join the PVC pipes together
Gebruikt om de PVC-buizen samen te voegen
Check Price
4.Shower Curtain Hooks/Rings
Douchegordijnhaken/-ringen
Used to hang the acoustic blankets on the frame
Wordt gebruikt om de akoestische dekens aan het frame op te hangen
Check Price
5.Acoustic Blankets/ Sound Absorbing sheets
Akoestische dekens / geluidsabsorberende platen
Used to absorb the external noise
Gebruikt om het externe geluid te absorberen
Check Price
6.Microphone Stand
Microfoonstandaard
Used to hold the microphone
Wordt gebruikt om de microfoon vast te houden
Check Price
7.Microphone
Microfoon
Used to sing
Wordt gebruikt om te zingen
Check Price
8.Pop Sheild
Schild
Used to filter the noise and protect audio
Gebruikt om de ruis te filteren en audio te beschermen
Check Price

Stapsgewijze instructies:

1. Verzamel alle PVC-buizen en T- en U-verbindingen.

2. Maak een skelet van de stand waar u de stand wilt plaatsen. Doe dit door de PVC-buizen te gebruiken en maak een ruw skelet. Gebruik de pijpen, T- en U-verbindingen om het skelet te maken.

3. Verbind de buizen met behulp van de T- en U-verbindingen.

4. Plaats op de bovenste buizen de douchegordijnen om de geluidsabsorberende platen op te hangen.

5. Bedek het skelet volledig met deze vellen. Nu is uw eerste stand klaar.

6. Voeg in de cabine een lamp toe voor licht.

7. Plaats de microfoonstandaard in de cabine.

8. Je dekencabine is klaar!

Je hebt maar een paar PVC-buizen en een paar akoestische dekens nodig.
Akoestische dekens zijn niets anders dan geluiddichte dekens. Ze absorberen maximaal extern geluid uit de omgeving. Een basisidee over een dekencabine zal zijn: een paar dekens die langs enkele PVC-buizen hangen. Deze kunnen in de hoek van een kamer worden geplaatst en kunnen op elk moment worden verplaatst. Dekencabines geven de beste resultaten. Je krijgt eigenlijk een privéruimte om te zingen, en geen echo die je opname verstoort.

3. Frame muren - Geluidsisolerende dekens

Met deze techniek kun je van de hele kamer een opnamecabine maken! Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar dikke akoestische dekens. Je kunt ook akoestische gordijnen gebruiken. Je hoeft alleen maar je muren te omlijsten met deze dekens - en jouw deur, zodat alle externe geluiden worden geabsorbeerd door het materiaal van dergelijke dekens. Je kunt ook akoestische panelen maken. Je kunt doorvoertules gebruiken om de akoestische dekens op hun plaats te houden. Doorvoertules zijn als houders voor deze akoestische dekens. Wat hangers zijn voor kleding, zijn doorvoertules voor geluidsisolerende dekens. Je kunt deze instrumenten gebruiken om de muren of zelfs de deur in te kaderen. Als je thuis een hele kleine kamer hebt, kun je die kamer in een geluiddichte kamer veranderen. In plaats van panelen te gebruiken, kun je de deur omlijsten met akoestische dekens.

4. Matras

We hebben allemaal matrasforten gemaakt sinds we kleine kinderen waren. Het was altijd een plek om in te spelen. Op een innovatieve manier erin kijken - het is echt gezellig - een kleine, afgesloten ruimte. Dat zijn alle vereisten voor een vocal booth! Een matrasfort kan uit veel dikke dekens bestaan ​​- zelfs akoestische dekens kunnen worden gebruikt. Het geeft een betere geluidsfrequentie en een gebalanceerde stem. Het daadwerkelijke ontwerp hangt af van het aantal matrassen dat je hebt. Als je er maar twee hebt, plaats dan beide achter de zanger in een V-vorm. Als je er drie hebt, plaats ze dan achter de zanger in een C-vorm. Is de matrascabine effectief in het absorberen van reflecties? Helemaal. Zal het daardoor een meer gebalanceerde vocale opname opleveren? Het zal best. Is het praktisch en gemakkelijk op te zetten? Niet zo veel. Maar het is leuk om te maken! Je kunt deze altijd een kans geven - zelfs als het niet werkt, was het tenminste leuk om er een te bouwen!

5. Reflectiefilter

Een reflectiefilter is wat je waarschijnlijk in veel muziekwinkels of in video's van veel zangers hebt gezien. Dit zijn waarschijnlijk de minst effectieve en meest verkeerd begrepen / misbruikte constructies die er zijn. We denken dat ze waarschijnlijk geweldig zijn omdat ze professioneel zijn vervaardigd en ongeveer een paar honderd euro kosten, terwijl het in werkelijkheid in feite dure ornamenten voor microfoonstandaarden zijn. De plaatsing ervan maakt niet echt veel uit, aangezien ze geen enkele andere kant van de zanger bedekken - net achter de microfoon. Dat punt wordt het nulpunt genoemd - het is het punt waar de microfoon het minste geluid oppikt.

Hieronder staan ​​de voor- en nadelen van alle hierboven genoemde doe-het-zelf-opties:

1 De kast

Je hebt het al! Mogelijk krijg je eigenlijk bijna dezelfde opname, omdat de kastoptie niet zo goed werkt. De kleding in de kast is nooit genoeg om alle trillingen op te vangen.

2 De dekencabine

Het is de beste optie - geeft de beste resultaten. Het is een beetje vervelend om te maken. De akoestische dekens zijn voor sommigen misschien wat duurder. Maar deze doe-het-zelf-techniek geeft je de meest effectieve resultaten.

3 Filters op de muren

Het geeft een hele geluiddichte kamer. Je kunt jouw microfoon overal in de kamer opstellen. Het kan een beetje werk zijn om alle panelen op de muren en deur te plaatsen. De deken op de deur kan eraf glijden als er geen doorvoertules worden gebruikt.

4 Fort

De ruimte geeft een gebalanceerd geluid. Moeilijk op te bergen en het kan elk moment uit elkaar vallen!

5 Reflectiefilter

Als je dit samen met een andere optie gebruikt, krijg je de beste resultaten. bijv. een matrascabine. Minst effectief; Ze zullen je helpen, maar je krijgt niet de resultaten waarop je hoopt.

Is de bouw van een isolatiecabine jouw tijd waard? Absoluut!

Het maken van een vocale stand zal een eenmalige investering zijn. De meeste van de bovenstaande hacks zijn draagbaar. Je kunt ze een keer bouwen en ze dan bewaren voor de volgende keer dat je ze nodig hebt. Het bouwen van deze cabines geeft je niet alleen een beter geluid, maar ook een betere zangervaring. Hoewel het gebruik van geluiddichte dekens een beetje duur kan zijn, is het echt een eenmalige uitgave omdat je het opnieuw kunt gebruiken. De zelfgemaakte isolatiecabines zijn draagbaar en herbruikbaar. Maakt een opnamecabine een verschil? Thuis je muziek opnemen kan lastig zijn. De rare echo die in de opname te horen is, is een echte buzzkill. Om dit probleem op te lossen heb je alleen een vocal booth nodig. Nu weten we dat het gebruik van een professionele zangcabine zo duur kan zijn, dus waarom zou je ze niet zelf maken? Deze tips geven je de beste vocal booth-opties om thuis te maken. Ze zijn goedkoop en betaalbaar!

Hierboven staan ​​5 meest voorkomende doe-het-zelf-opties voor een vocal booth. Persoonlijk denk ik dat de # 2 dekencabine de beste is! Het werkte voor mij toen ik problemen had met mijn onjuiste muziekopnames. Je kunt beslissen welke optie het beste voor jouw werkt door de voor- en nadelen ervan af te wegen.

Disclaimer: juiste vertaling NL niet gegarandeerd;)

Bron: How to Build Your Own Vocal Booth On a Budget (DIY) (April 2021) (soundproof.expert)

Similar Articles

Top