Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #4386
  Anonymous
  Inactive

  Voor de nieuwe locatievoorstelling COURAGE deze zomer in de Ferro in Rotterdam
  zoekt CONNY JANSSEN DANST

  VOCALISTEN (M/V)

  om originele composities van Maartje Teussink
  te verklanken in een projectkoor (SATB)

  Deze zomer zet Conny Janssen Danst een poëtische en vervreemdende wereld neer in de Ferro, een rauwe, industriële locatie in het Rotterdamse Vierhavengebied. Het imposante gebouw, met een indrukwekkende oppervlakte van 3.500m², heeft tot 1967 dienst gedaan als gashouder. In de immens ronde ruimte van de Ferro, waar geen begin en geen einde is, zien we veertien dansers en de eigenzinnige muzikante Maartje Teussink. Zij bevinden zich in een arena, omsloten door het publiek, als in een magische cirkel. De personages lijken buiten de wereld te staan, alsof zij een eigen gemeenschap vormen. Met eigen codes en rituelen. Het is een fantasievolle wereld waarin de naïviteit en verwondering van de dansers de handelingen op het toneel lijken te sturen. Teussink componeert voor de locatievoorstelling nieuwe muziek, een soundtrack variërend van klassieke opera tot popsongs. http://www.connyjanssendanst.nl

  Het koor
  Maartje Teussink ( http://www.maartjeteussink.nl ) arrangeert speciaal voor deze voorstelling en deze locatie een aantal stukken voor een projectkoor. Door de bijzondere akoestiek (met een extreme vertraging in het geluid) zullen de stemmen een bijna sacraal effect teweeg brengen.

  Verkennende repetities
  In april zullen 2 repetities worden gepland waarin onder leiding van Loes van Schaijk geëxperimenteerd wordt met het maken van klanken die de “tekst” zullen gaan vormen op de door Maartje Teussink gecomponeerde harmonieën. Teussink zal aanwezig zijn bij de repetities en de stukken afmaken op basis van wat ze hoort. Als zanger help je dus mee met het gestalte geven aan de composities.
  Na deze repetities ontvangen de zangers bladmuziek en mp3s van de uitgewerkte arrangementen zodat ze zelfstandig hun partijen kunnen instuderen.
  Alle zangers moeten bij minimaal 1 van deze 2 repetities aanwezig zijn.

  Montagerepetities
  Op 8, 9, 10 en 11 juni wordt de voorstelling in elkaar gezet met alles erop en eraan: dans, muziek, licht, enzovoort. De repetities duren van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Alle zangers moeten zorgen dat ze bij minimaal 2 van de 4 montagerepetities aanwezig kunnen zijn. Tijdens deze repetities leren de zangers om te werken op basis van cues; bij de voorstellingen zal het koor niet gedirigeerd worden.

  Voorstellingen
  Op 14 juni is de generale repetitie, op 15 juni is er een besloten voorstelling, en op 16 en 17 juni zijn er try-outs. Van 18 juni t/m 10 juli 2016 is er elke donderdagavond, vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag een voorstelling. Alle zangers moeten zorgen dat ze bij minimaal 8 van de 16 voorstellingen aanwezig kunnen zijn.

  Praktisch
  We streven ernaar een poule van zangers te werven, waarvan bij elke montagerepetitie en elke voorstelling minimaal 24 zangers (6 per stemgroep) aanwezig zijn. Je krijgt een lijst met data van repetities en voorstellingen waarop je je beschikbaarheid aan kunt geven.
  Er is geen honorarium voor de koorzangers.
  Reiskosten worden vergoed, en voor eten en drinken wordt gezorgd.

  Jij:
  • … houdt van improviseren met de stem en te experimenteren met klankkleur;
  • … houdt van interdisciplinaire projecten en bent geïnteresseerd in dans;
  • … staat open voor het zingen van hedendaagse composities;
  • … bent flexibel en kan goed omgaan met wijzigingen in arrangementen;
  • … vindt het vanzelfsprekend om je goed voor te bereiden;
  • … kunt vrij vlot van blad zingen;
  • … kunt je verbinden aan het project voor minimaal 50% aanwezigheid (minimaal 5 repetities en 8 voorstellingen), liefst meer.

  Interesse?
  Stuur een mail waarin je kort je motivatie toelicht naar Loes van Schaijk: loes@kunstendenkwerk.nl . Stuur daarbij ook als link of bijlage een voorbeeld van hoe jij zingt (video, mp3, website o.i.d.).
  Voor vragen kun je bellen naar Loes van Schaijk: 06-14362134.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.