Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #6839
  Bachkoor
  Spectator

  Bachkoor Holland wordt sinds de oprichting in 1921 geroemd om het bijzonder hoge niveau van zijn uitvoeringen van de werken van J.S. Bach die zeer trouw zijn aan de originele partituren. Dirigent Gijs Leenaars is – behalve de vaste dirigent en artistiek leider van het Bachkoor Holland – chef-dirigent en artistiek directeur van het Rundfunkchor van Berlijn. Het gezelschap heeft sinds 2018 de Nieuwe Kerk in Delft als thuisbasis. Hier zullen in 2019 samen met het Concertgebouw Kamerorkest de Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium worden uitgevoerd.

  Bachkoor Holland is op zoek naar bassen, tenoren, alten, sopranen
  Werken bij het Bachkoor Holland biedt een prachtige kans om te musiceren op hoog niveau. Ben je een professionele zanger(es) of werkzaam op dat niveau en heb je ervaring met het zingen in een ensemble? Meld je dan aan voor de audities op zaterdag 26 en zondag 27 januari. Voor de uitvoeringen van de Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium 2019 zijn wij opzoek naar bassen en tenoren, en in de tweede plaats alten en sopranen. De uitvoeringen van de Matthäus Passion vinden plaats op:

  Dinsdag 16 april, 19:30 u Grote Kerk, Lochem
  Woensdag 17 april, 19:30 u Sint Vitus Kerk, Hilversum
  Witte Donderdag 18 april, 19:30 u Nieuwe Kerk, Delft
  Goede Vrijdag 19 april, 11:30 u (deel 1) 14:30 uur (deel 2) Nieuwe Kerk, Delft

  Audities op zaterdag 26 en zondag 27 januari
  Op de auditie wordt gevraagd het volgende uit te voeren: een lied of aria naar keuze, het openingskoor uit de Matthäus Passion koor 1 en een koraal naar keuze uit Matthäus Passion van J.S. Bach. De locatie en het exacte tijdstip van de audities worden nader bepaald.

  Aanmelden
  Bij de aanmelding dien je je CV en indien mogelijk geluid- en/of video-opname en relevantie referenties mee te sturen. Wij behouden ons het recht voor een voorselectie te maken op basis van curriculum vitae en digitale geluid- en/of video-opnames (MP3 en/of WAV). Het gezelschap werkt op projectbasis.

  Voor meer informatie en aanmelding kan je mailen naar Marinke Brouérius van Nidek:
  productie@bachkoorholland.nl, o.v.v. auditie, stemgroep, naam.

  Sluitingsdatum: 13 januari 2019

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.